Különleges élmény volt számunkra, hogy az Iparművészeti Múzeum épületéről készítettünk könyvet. Az első olyan munkánk, amiben nem várost mutatunk be minden színes és életteli épülettel, rendezvénnyel, parkokkal, hanem csak egy épületet kívül-belül, minden apró részletével. Először féltünk ettől a munkától, mert más, mint a többi, de aztán rájöttünk, hogy bizony itt is van annyi szépség, ami megtölti a könyvet, és nem lesz unalmas.

Olyan helyeken jártunk a múzeumon belül, ahova látogatók nem mehetnek, és sokat beszéltünk az ott dolgozó vezetőkkel, portásokkal is, ezért kicsit bennfentesek lettünk, ami egy ilyen intézmény esetében nagyon jó érzés. Jártunk a tetőn, hogy a Zsolnay cserepeket, díszítő elemeket fotózzuk, felmásztunk a kupola belsején át a laternába, hogy olyan kilátást fotózzunk, amit más nem tud, az út felé néző szobrokat kosaras autóról fotóztuk, hogy olyan magasból, szemből tudjuk lefotózni őket, ahogy még soha senki. Fotóztunk színes, színvonalas rendezvényt, amitől tátva maradt a szánk, és a munka alatt egy kedves, barátságos csapatot ismertünk meg az ott dolgozók személyében.
Sajnos azóta már nem „ragyog” annyira a múzeum kívülről. Megdőlt a laterna, ezért leemelték a kupola tetejéről és körbe van állványozva az épület, hogy ne potyogjanak cserepek a járókelők fejére. Szomorú azt látni, hogy egy ilyen szép, sokat megélt épület erre a sorsra jut. Reméljük minél előbb lesz pénz arra, hogy helyrehozzák, addig is látogassátok és szeressétek!

A budapesti Iparművészeti Múzeum saját honlapja: www.imm.hu

[fotobook_gallery id=15]